refresh Profile Friends; Twitter facebook follow+

A little about me.

My name is Aina Farhah. I'm fourteen years old kid soon to be fifteen years old kid.


Layout Info.

Template by Valentine Heralcia
Basecode: IzzatAzhr
Edited by Your name.



KAWAN

Assalamualaikum, sahabat. Waktu pertama kali Aina masuk asrama memang  masuk sama-sama dengan pelajar lain hari Selasa kalau tak silap Aina lah . Malam tu solat kat surau sekolahlah kan aku pelik bilalah nak makan malam ni "padahal makan pukul 6:00 petang" ehehe , Aina pikir makan lepas solat isyak ke ramai-ramai baca doa sama-sama hehe .Rupanya tak ,waktu pukul 6 petang tu Aina sibuk kemas loker waktu sumpahlah cakap takada kawan langsung, Haziqah pon masuk asrama dalam minggu kedua kalau tak silap Aina . Okay balik cerita makan , kat surau tu tak silap tanya Fitriya " apa ni nanti tak ada makan malam eh ? " lepastu fitriya jawab " ada supper pukul 11:00 malam nanti " ehehe aku dalam hati lambatnya makan malam boleh gemuk aku nanti. Perut aku memang lapar gila bunyi krutt-krutt.Haha malam tu memang tak ada prep lagi sebab first day kan warden pon suruh semua turun Dewan Makan. kitaorang poon turun ramai-ramai aku join geng form2 lahkan tapi tak mesra sangat macam sekarang.

Warden cakap-cakap kejap pastu dah boleh naik dorm dalam pukul 10:45 tiba-tiba cikgu panggil "siapa pelajar baru masuk asrama tahun ni sila turun semula balik" okay Aina pun turun sumpah Aina cakap turun sorang-sorang waktu tu dah sampai bawah Aina duduk dengan Farhanah orang panggil dia NANA Aina fikir dia form2 tapi form1 , oh waktu tu Aina tak kesah laah.Tiba-tiba terus supper lah makan roti dengan air milo tiba-tiba dalam hati Aina terdetik "malam ni makan ni je ke ? kenapa tak makan nasi errk ? " dalam hati Aina , lawakkan.Okay Aina sebenarnya lapar tapi perut tak terima roti tu Aina hanya minum air milo je , pastu ajaklah NANA tu naik atas jomm. Tiba-tiba bagitau HAZIRAH dengan AMIRA ILYANIE ,"Huurrm esok pagi nak pergi solat kalau kita tak bangun kejut kan tau " dieorang pon jawab "okay Aina " okay mekaseh.Tiba-tiba fitriya kata Aina malam ni akak-akak nak buat perjumpaan kiranya nak ta'aruf lah ni.Lama lah jugak sampai pukul 12:00 kot Aina mana biasa tidur lambat , hehe. 

Lepastu dah boleh tidur . Malam tu dalam pukul 3:00 pagi rasanya Aina sakit perut sangat Ya Allah tersangatlah sakit di dada ni pusing kanan pusing kiri , dah lah belah kanan dengan kiri tak ada sesiapapun . Nasib Aina tak fikir apa-apa . Aina cuba bangun nak tengok orang kan sebab Aina katil atas tengok semua tengah tidur , masa Aina bangun kejap tu terasa lah macam benda nak keluar dari rongga mulut tu tau dalam hati Aina pon berkata "alamak , nak muntah ke ni taknaklah pergi tandas sorang-sorang " pastu amik keputusan baring balik , pejam celik pejam celik je Aina ni.Tak nyenyaak tidur. Pastu dah pagi solat subuh diaorang kejut Aina pon bangun terus terasa nak muntah dah kat katil tu tiba-tiba akak senior bawah Aina ni cakap " nak turun-turun lah cepat" sebab dia nak tegangkan katil oh cara dia cakap marah betul.Turun cepat-cepat pergi luar muntah kat tog sampah bluweeekk . 

HAHA, pastu amik telekung pergi surau solat semua pastu junior form1 dengan form 2 kena baca Al-Mathurat tengah baca-baca tu terasa nak muntah pastu pergi luar muntah kat luar HAZIRAH ikut sekali.Aku rasa dalam satu hari tu memang aku banyak muntah , okay satu sebab tak makan satu lagi ada petanda oh yeaah.Dalam DM muntah depan rumah warden dekat bilik rehat muntah pastu pergi klinik doktor kata hampir nak kena gastric , aku okay , balik asrama still sakit tidur jap atas katil Haliza lepas makan ubatlah pastu sakit lagi bagitau cik Zaki nak balik , cik zaki kata boleh aku pon caall mak , suruh amik.Mak pon amik pikir esok pagi pergi klinik lagi sekali dan kalau tak ada apa-apa boleh mak antar aah balik asrama petang tu.Tapi tiba saspek appendix , Aina tak tau sebenarnya tu apa , Aina pon ha apa tu mak aah tak nak kena opparate , pastu mak kata pergi cek je dulu cek punya betul terus masuk ward malam tu bedah dapatlah MC 19 hari sambung cuti raya cina seminggu HAHA , kiranya aku tak skolah sebulan awl tu .Oh ya diaorang banyak tolong Aina waktu sakitt.Mekaseeh .

SEBULAN KEMUDIAN



Oh ya dah sebulan duduk rumah sebab sakit , pastu dah habis cuti tu balik asrama tengok dah ramai dah orang HAZIQAH dah masuk hostel , Ain pon ada sebelah loker aku , Arifa pon sebelah katil aku . Aku sampai je "Haii Aina macam mana dah sehat ? Boleh tak angkat beg tu  ? " waktu tu Aina nak nangis sebab tak nak balik asrama nanti rindu mak , pastu Aina jawab " okay boleh tak apa " . Pergilah loker , kemas semua.Pastu ada duaorang yang Aina tak pernah nampak sekali jelaah pernah nampak mereka usha Aina dan sambil ketawa dalam hati Aina " kenapa dengan diaorang ? Takutlah pulak aku , nak menangis pon ada " okey pastu dia tegur bla-bla , tiba2 kita jadi kawan rapat , 

HAHA , pastu sorang ni pernah cakap " Aina kan firts2 dia masuk SOMBONG gila " oh ya sombong ke ? " Aina jawb mana ada " pastu dieorang " yer kalau tak , ko diam je tu pon aku yang tegur kau " okeyy fine .Sebenarnya setulus hati Aina nak kata , Aina tak suka orang kata Aina sombong dengan muka yg serius la kalau muka saja2 nak main-main tak apa Aina tau ni muka memang nak marah , Aina nak mengalir kan air mata dah waktu tu tapi tahan malu la kalau nangis . Simpan punya simpan kawanlah dengan mereka beriempat sebab meja prep kita sama . yang lagi empat tu pon aku kawan jugak. Mereka pernah cakap pergi sekolah memang sama-sama tapi bila dah sampai sekolah nampak geng kau pergi je , SO WHAT ADA MASALAH ? , okay aina rasa sangat takut sebab diaorang semua dari sekolah yang lain. Kawanlah dengan mereka sampai akhir bulan 9 tiba-tiba aku terdetik aku tak tahan sangat dengan sorang tu .

 Okay maaf kalau awak terasa diri awak dipalau . Kau tau tak aku dah banyak kali menangis sebab kau ? Okay maybe itu tak penting tak apa . Tapi saya nangis dekat outsider , pastu baru budak asrama. Sampaikan Aina cakap kat someone ni "weeii , next year aku rasa aku tak boleh duduk sini lagilah " tiba dia pulak cakap "alaah janganlah nanti aku tak ada kwan ", okay ! Maybe kau tak kesah tapi tak apa.Kau pun pernah buruk-burukan kawan aku kat depan aku kau tau , lepastu aku bagitau kawan aku dia menangis weeh kau cakap macam tu , mungkin kau  kata "ada ke ? " yes memang ada.Okay aku pendam dalam hati , memang orang selalu cakap kalau ada apa-apa masalah face to face lagi senang . Tapi biasalah kita nak jaga hati kawan right ? Okay kau tak kesah sebenarnya kan . Okaylah kau pernah cakap Aina ni apa erk ? Talam dua muka eh ? Ouuh , betulah tu tapi jangalan cakap macam gitu , tak sopan .

 Aina pon rasa betol kat asrama Aina rapat dengan mereka kat sekolah dengan mereka . Kaann , maybe kalau Aina ada kat tempat mereka mungkin Aina akan cakap benda yang sama tu , tapi Aina takadalah cakap macam tu , sebab Aina ni jenis tak kesah sebenarnya ,kekadang korang ngumpat Aina depan Aina pastu korang cakap " kau dengar tak Aina ? " aku cakap ha apa tak dengar pon " bukan aku saja buat pekak tapi banyak kali kadang2 korang cakap pasal aku tapi memang betul aku tak dengar mungkin Allah memang sengaja tak nak kasi aku dengar benda yang tak baik . Right ? Okay lah finally Aina nak cakap minta maaflah kalau awak baca ni sedih , menangis or whatever , sory tak ada niat puun . Apa ni number phone kau kat dalam phone aku pun masih ada , aku tak buang-buang lagi ,dan memang aku tak akan buang pun " huurmm aku tak taula dalam phone kau tu ada number aku ke tak " post aku yang pasal kau tu pun aku tak buang sebab blog ini seolah-olah macam diari kita , jadi kalau kita baca balik kita akan rindu dan menangis dan whatever , jadi janganlah menangis sahabat . Bye , assalamualaikum .
-AINAFARHAH SWEETLOVE-